Prodimed

Diëtistenpraktijk Inge Dillen en Prodimed zijn een samenwerkingsverband aangegaan om u een uniek en effectief behandelprogramma aan te kunnen bieden, om blijvend van uw overgewicht af te komen. Hierbij wordt gebruik gemaakt van het proteïnedieet Prodimed.
Prodimed bestaat uit een verscheidenheid aan producten/smaken, waardoor het dieet goed vol te houden is. Samen met de diëtist werkt u stap voor stap terug naar een gezond voedingspatroon. Er wordt samen gekeken naar het gewenste aantal te verliezen kilo's en wordt er een afvalplan op maat opgesteld.

Zoals gezegd is Prodimed een proteïnedieet. Dit betekent niet minder eten, maar anders eten. Tijdens het Prodimed behandelprogramma wordt de huidige voeding vervangen door Prodimed producten. Deze producten bevatten een ruime hoeveelheid eiwit en een geringe hoeveelheid koolhydraten. Ongeveer 2-3 dagen na de start van het dieet zijn al uw suikers in het lichaam verbruikt en gaat het lichaam over op het verbranden van de vetreserves. Dit resulteert in snel gewichtsverlies. Om de spiermassa te behouden en om het welbekende jojo-effect te voorkomen zijn de producten van Prodimed verrijkt met eiwitten.

Het Prodimed behandelprogramma bestaat uit een aantal fasen:

  • Actieve fase.
    Dit is het eigenlijke eiwitdieet, dat in verschillende "stappen" zal worden opgebouwd. Afhankelijk van de uitslagen van de voorbereidingsfase (waaronder de gezondheidsverklaring) zal ik als uw begeleidend diëtiste het noodzakelijk aantal stappen vaststellen. Bij elke stap zult u een faseformulier ontvangen met alle specifieke richtlijnen voor die stap. U dient deze richtlijnen strikt op te volgen en elk formulier goed te lezen. Soms zijn er minimale maar essentiële verschillen. De actieve fase bestaat uit het totale eiwitdieet en het gematigde eiwitdieet.
  • Overgangsfase.
    Deze fase brengt u geleidelijk terug naar de onderhoudsfase. De hoeveelheid proteïnemaaltijden wordt verder afgebouwd en normale maaltijden met fruit, zuivel en brood worden toegevoegd.
  • Onderhoudsfase.
    Dankzij de verschillende voorgaande stappen bent u niet alleen van uw overgewicht verlost, maar bent u ook voorbereid op een terugkeer naar een normaal en gezond voedingspatroon. Gewicht verliezen is met het eiwitdieet vrij gemakkelijk, het gewicht behouden is een heel andere zaak.
Tijdens de behandeling kunt u uw voortgang in de gaten houden via 'Mijn Prodimed'. Na de intake ontvangt u van de diëtist een inlogcode waarmee u kunt inloggen op uw persoonlijke pagina. Hierin kunt u ook de gemaakte afspraken terugvinden.
Na het ontvangen van de inlogcodes kunt u ook online de producten bestellen. Wanneer u op werkdagen voor 16.00u besteld, wordt het de volgende werkdag geleverd.

Als extra aanvulling op het Prodimed assortiment heeft Diëtistenpraktijk Inge Dillen ook verschillende soorten toast in het assortiment (die passen binnen het Prodimed dieet en kunnen vanaf fase 1 gebruikt worden). Deze producten zijn in de praktijk verkrijgbaar.


Belang van begeleiding

Het behoud van het gewicht berust op de eerste plaats op het inzicht dat het nutteloos is een afslankdieet te beginnen als u na het verlies van uw overgewicht niet overgaat tot een andere wijze van voeding. Voedingsmiddelen in redelijke hoeveelheden zijn noodzakelijk voor uw evenwicht. Tijdens het volgen van het proteïnedieet zal ik u intensief begeleiden en u helpen met al uw mogelijk vragen, ook zal ik u adviezen geven over de bereidingswijze etc. van de producten. Ook na het proteïne dieet zal ik, indien gewenst, voor u een persoonlijk onderhoudsprogramma opstellen dat uiteindelijk een natuurlijke wijze van voeding zal worden. Tijdens de vervolgconsulten zal het gewicht en de voortgang in de gaten worden gehouden.

Wanneer u gaat starten met Prodimed is de intake altijd gratis. De vervolgconsulten worden wel in rekening gebracht, die in de meeste gevallen via de basisverzekering en eventueel een aanvullende verzekering worden vergoed. Zie hier voor ook vergoeding en tarieven.

Voor meer informatie of het maken van een afspraak voor een intakegesprek kunt u vrijblijvend contact met mij opnemen (dit kan via telefoon, email of via het contactformulier op de website). Zie voor meer informatie over het programma en de producten: www.prodimed.nl.